Не е от значение

Еднодневна екскурзия до Кавала, заливът на бягащия конник

35 лв.
ili_25
Град: София
Последно посетени: 15.10.2013
Автор\на обявите: 1

Публикувани: 02.09.2013

Описание:

Дати: 07.09, 05.10, 02.11.2013 г.

Отпътуване от София в 05:00 ч. за гр. Кавала пo маршрут  Благоевград  - Банско - Гоце Делчев – Кавала. Пристигане в Кавала около обяд, туристическа програма: пристанището, къщата на Мохамед Али паша/смятан за основател на съвременен  Египет/, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази постройка е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата "Св. Николай Чудотворец", църквата „Св. Богородица”, Паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес - колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Конструкцията се състои от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия. Екскурзоводската програма продължава около час и половина. Свободно време за плаж, пазаруване и разходки. Отпътуване за София около 17:30 часа. По пътя спиране в гръцки супермаркет за шопинг – ще имате възможност да си купите маслини, зехтин, прах за пране, оригинално узо. Пристигане в София вечерта.

Цена: 45 лв.

Цена с ваучер за отстъпка: 35 лв.

Цената включва:

- Транспорт с луксозен автобус (климатик, видео, минибар),

- Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

- Медицинска застраховка 2 лв. за лица над 69 г. 3 лв.

- разходи от личен характер

- входната такса на Крепостта в Кавала – 2 евро

Необходими документи:

Лична карта или валиден паспорт;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: до 7 дни преди датата на отпътуване.

Туристическата агенция си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Код: 81819

За повече информация, вижте на www.globaltour.bg